Slovenska vojska išče 17 mehanikov

Foto: Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Foto: Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Slovenska vojska išče 17 mehanikov, štiri v Postojni, tri v Mariboru, sedem v Ljubljani in tri v Kranju.
Oglej si celoten članek

Dva avtomehanika v Ljubljani sta lahko civilni osebi, vsi drugi pa bodo vojaki, kar pa prinaša občutno višjo plačo. Civilna avtomehanika bosta imela namreč 758 evrov osnovne bruto plače, medtem ko bo vojaška plača mehanika skoraj dvesto evrov višja, 923 oziroma 959 evrov.

Sta pa lahko civilista pet let starejša. Kandidati za vojake ob oddaji vloge ne smejo biti starejši od 25 let, medtem ko morata biti civilna avtomehanika ob oddaji vloge mlajša od 30 let. 

Obvezno 14-tedensko vojaško urjenje

Kdor bo sprejet v službo vojaškega mehanika, bo moral opraviti štirinajsttedensko vojaško usposabljanje v Vipavi, do prvega dne službe pa se bo moral izpisati iz političnih strank. 

Vojak mehanik za kolesnike, vojak specialist mehanik za bojna vozila, vojak specialist mehanik za bojna vozila ter vojak elektromehanik voznik imajo osnovno bruto plačo 923 evrov, medtem ko je eno delovno mesto vojaka elektromehanika v en razred višjem plačnem razredu s plačo 959 evrov. 

Vojska ponuja petletne pogodbe o zaposlitvi, ki se lahko podaljša. Prijave zbirajo do 30. septembra, razpis lahko najdete na tej povezavi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:43 5. September 2015.

    Za 750 EUR

  • 18:03 5. September 2015.

    Naj gredo ti pisuni šraufat za 500 Eurov.

  • 18:00 5. September 2015.

    Še malo pa jih boste imeli na pretek, takih, ki so iz terena !!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.