Slovenske ceste bodo razsvetljevali Kitajci

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Kot poročajo spletne Finance, družba Javna razsvetljava (JRL) do konca leta prehaja v roke Kitajcev. Vest so jim potrdili na eni izmed občin, kjer JRL skrbi za osvetljevanje cest in ulic.
Oglej si celoten članek

Javno razsvetljavo naj bi po pisanju spletnih Financ prevzel sklad, ki vlaga v srednji in vzhodni Evropi, njegov največji investitor pa je kitajska izvozna banka China Exim Bank.

Javna razsvetljava vzdržuje javno razsvetljavo na republiških cestah na območju Ljubljane, Kopra in Nove Gorice, nedavno pa je svojo dejavnost razširila tudi na področje gradbeništva.

Po prevzemu družbe s strani kitajskega sklada naj se za družbo, ki zaposluje okrog sto ljudi, ne bi spremenilo prav veliko; direktor naj bi ostal isti, ravno tako koncesijske pogodbe. Spremenilo se bo le lastništvo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.