Slovenske Konjice: ostali brez elektrike

Foto: Žurnal24 V zdajšnjem predlogu trase daljnovoda je ta od najbližje stanovanjske hiše s pre
Ponoči je v Slovenskih Konjicah veter poškodoval daljnovod. Brez elektrike je ostalo skoraj 1700 odjemalcev.
Oglej si celoten članek

"Ob 1.08 je na Slomškovi ulici v Slovenskih Konjicah zaradi vetra prišlo do poškodbe na daljnovodu. Brez električne energije je ostalo približno 1682 odjemalcev. Napako odpravljajo," so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje in dodali, da bo do jutra zaradi poškodb na omrežju brez električne energije okoli 218 odjemalcev. Za več pojasnil o trenutnem stanju smo klicali tako na upravo za zaščito kot občino, a trenutno še nikogar ne dobimo.

Gasilci PGD Slovenske Konjice so sicer že ponoči odstranili drevo, ki je padlo na ograjo in javno razsvetljavo.

Da je za te dni napovedan veter, nam je potrdil Andrej Pečenko iz Agencije RS za okolje in dodal, da je ravno za SV del države napovedan veter s hitrostjo do 85 km/h. V ostalih delih države (z izjemo zmerne burje na Primorskem) naj veter ne bi bil tako izrazit. "Dokler bo tako vreme, bo jugozahodni veter kar precej izrazit," še sklene Pečenko in doda, da je moral tudi Slovenske Konjice presenetiti močen sunek, ki je povzročil take nevšečnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.