Slovenski gasilec pometel z ameriškim profesionalcem

Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Borut Pahor Foto: Branko Habjan Borut Pahor Foto: Branko Habjan Borut Pahor Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge Foto: Branko Habjan Firefighter Combat Challenge
Na Bledu se je zaključil prvi tekmovalni dan najtežjih dveh minut v športu – Firefighter Combat Challenge.
Oglej si celoten članek

Tekmovanja se je udeležilo več kot 200 tekmovalcev, med katerimi je bilo tudi 15 deklet.

Med udeleženci so bili tudi prostovoljci iz PGD Nova Gorica, ki so še pred dnevi krotili požar na Krasu, PGD Vnanje Gorice, ki so lani uspešno intervenirali v velikem in nevarnem požaru v Liko Vrhnika, isti dan pa gasili tudi na Krasu, dekleta in fantje iz Ljubečne, ki so se jih intervencije v zadnjem letu močno povečale, a jih ne skrbi, saj so mladi pri njih zelo odzivni in imajo odličen podmladek. Organizatorji PGD Radovljica so pred dnevi pomagali gasiti požar mizarske delavnice, pri katerem bi lahko ob nepravilnem posredovanju nastala nepopisljiva škoda.

Prostovoljec premagal profesionalca

V absolutni kategoriji, kjer so odločale stotinke, je izjemno pripravljenost in najboljši čas 1.30 v absolutni kategoriji in na državnem prvenstvu dosegel Domen Pavlič. Tesno za petami mu je bil Anže Habjan, na tretje mesto pa se je zavihtel ameriški profesionalec David Benning. Pavlič novembra lani v Združenih državah Amerike skupaj z Maticem Zupanom dosegel 13. Mesto med elitnimi svetovnimi prvaki.

Naši prostovoljci so še enkrat več dokazali, da se lahko kosajo s profesionalci svetovnega kova. Tudi dekleta niso bile izjeme. Med dekleti je blestela Mateja Pretnar, dosegla je drugo mesto. Prva je bila francozinja Forguers Frederique, tretja pa Annaelle Beachtel Pretnar.

V krizi poklic gasilca pridobiva na vrednosti

Socialni čut deklet in fantov se v največjih stiskah pokaže v svoji veličini. Pomagati sočloveku ne pomeni brezglavo odhiteti v gorečo hišo, na ujmo ali na prometno nesrečo, ker ima to lahko izjemne stresne - psihične in fizične posledice. Zato morajo biti tako prostovoljci, kot posebej profesionalci dobro, izjemno dobro pripravljeni. Takšna in podobna tekmovanja so zato odlična priložnost in pokazatelj, kako se gasilke in gasilci tega zavedajo.

Prireditve se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je bil vesel in presenečen nad udeležbo, organizacijo in tekmovanjem. Tekmovalce je pozdravil in jih pohvalil, za njihovo delo.

Tekmovanje na Bledu si lahko v živo ogledate tudi v nedeljo, ko se bodo med seboj pomerile ekipe in dvojice. Najboljši se bodo lahko pomerili na svetovnem prvenstvu, ki bo tudi letos novembra v Myrtle Beachu v Južni Karolini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.