Slovenski smučarji sprožili plaz

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Smučali so izven urejenih prog, tragedijo preprečil priseben žičničar.
Oglej si celoten članek

Štirje mladi slovenski smučarji so na priljubljenem italijanskem smučišču Višarje vozili izven urejenih prog in povzročili plaz, ki jih je delno zakopal pod seboj. Tedaj pa se je začela približevati kabina žičnice s 400 potniki, a jo je prisebni žičničar pravočasno ustavil.

Lahko bi jih povozila

Štirje mladi slovenski smučarji, med njimi so bili tudi smučarski učitelji, so v bližini vmesne postaje žičnice Trbiž-Višarje zaradi smučanja zunaj urejenih prog povzročili plaz s fronto 30 krat 10 metrov, poroča Primorski dnevnik. Plaz jih je delno zakopal pod seboj, eden izmed njih je bil ujet v snegu celo do glave. Da ni prišlo do tragedije, je zaslužen žičničar, ki je pravočasno ustavil žičnico in preprečil, da bi se kabina, na kateri je bilo 400 smučarjev, zagozdila v plaz in zadela neprevidne smučarje. Iz snega so četverico izvlekli pripadniki reševalne skupine policije iz Moene. Obratovanje žičnice je bilo sicer prekinjeno samo za četrt ure. Zoper smučarje so spisali kazensko ovadbo zaradi povzročitve plazu in prekinitve delovanja javnega servisa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:39 26. Februar 2013.

    Edino, kar je v tem članku res, je, da Višarje so. Ostalo je kup novinarskih bedarij. Gondola, desetkrat večja od …

  • 00:06 26. Februar 2013.

    Ojoj.

  • 14:53 25. Februar 2013.

    400 ljudi je obstalo na napravi za 15 minut!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.