Slovensko - ameriško vojaško usposabljanje

Foto: Slovenska vojska
Foto: Slovenska vojska
V Postojni se začenja že tretje skupno usposabljanje slovenskih vojakov z njihovimi ameriškimi kolegi.
Oglej si celoten članek

Zaradi premikov bojnih vozil bo danes na relaciji mejni prehod Fernetiči-Vojašnica barona Andreja Čehovina Postojna povečan promet vojaških vozil ameriške vojske. Dopoldne pričakujejo premik 22-tih, popoldne pa osmih bojnih vozil.

Na vojaškem vadišču v Postojni se začenja skupno usposabljanje 1. brigade Slovenske vojske s pripadniki 173. zračno-desantne brigade kopenske vojske ZDA. "Po uspešno izvedenem skupnem streljanju z mitraljezi, vpetimi na kolesna oklepna vozila in terenskim usposabljanjem, pripadniki 10. pehotnega polka ob podpori drugih enot in rodov Slovenske vojske nadaljujejo zgodbo o uspešnem skupnem usposabljanju z ameriškimi kolegi," sporočajo z obrambnega ministrstva.

Tokratno usposabljanje bodo izvedli v dveh delih, od danes do petka poteka prvi del, drugi pa bodo izvedli med 1. in 4. decembrom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.