Slovo od Toneta Pavčka

Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček Foto: Saša Despot Pogreb Tone Pavček
Na ljubljanskih Žalah so se poslovili od Toneta Pavčka. Pogreba so se udeležili mnogi kulturniki in politiki.
Oglej si celoten članek

Danes so na ljubljanskih Žalah z vojaškimi častmi pokopali pesnika, akademika, prevajalca in urednika Toneta Pavčka. Pavček je umrl v petek v 84. letu starosti. V Mirni Peči, Ljubljani in Piranu so v njegov spomin v preteklih dneh odprli tudi žalne knjige.

Po čem se ga bomo spominjali

Toneta Pavčka se bo slovenska javnost spominjala po obsežnem literarnem opusu, ki ga sestavljajo dela tako za otroke kot odrasle. Besede je prelival na papir vse do konca.

Nedavno sta pri založbi Miš izšli slikanici Romeo in Julija s podnaslovom "medvedja ljubezenska zgodba" in Juri Muri po Sloveniji – zadnji del pripovedi o Juriju Muriju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.