Slovo spoštovanega Slovenca

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Življenje je posvetil raziskovanju slovenskega izročila.
Oglej si celoten članek

Poslovil se je Mirko Ramovš, dolgoletni vodja Akademske folklorne skupine France Marolt. Z zapisom na Facebooku so se od njega poslovili aktivni člani skupine. 

xxx

Mirko Ramovš je leta 1954 je maturiral na klasični gimnaziji v Ljubljani, leta 1960 pa diplomiral na slavističnem oddelku Filozofske fakultete v Ljubljani. 

Vseskozi je deloval (od 1986 kot strokovni svetnik) na Glasbenonarodopisnem inštitutu, ki je bil v obdobju 1972-94 sekcija za glasbeno narodopisje v sklopu Inštituta za slovensko narodopisje (ZRC) SAZU, katerega upravnik je bil v letih 1985-90). 

Med letoma 1965 in 2010 je bil umetniški vodja Akademske folklorne skupine France Marolt. Na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani je bil dolgoletni predavatelj ljudskih plesov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.