Slovo tipke caps lock

Foto: Žurnal24 4 leta so minila, odkar je Pieter Hintjen začel kampanjo CAPSoff, s katero poziv
Velike črke. Google se bo pri svojih prenosnikih znebil legendarne tipke, ki nam je sicer pogosto v napoto.
Oglej si celoten članek

Tipke caps lock (velike črke) ne bo več. Tako je najavil Google, ki bo slavno tipko, ki jo najdemo levo od črke A, pri svojih prihajajočih prenosnikih chrome opustil. Bi jo pogrešali?

C. L., počivaj v miru

Pozitivne lastnosti. Priročna tipka za ponazoritev dretja.

Negativne lastnosti. Ker je blizu tipk shift in črke A, se velikokrat zgodi, da jo pritisnemo nehote. Ima motečo lego.

Dva praznika za caps lock
Za ukinitev te tipke se je prvi javno zavzemal Pieter Hintjen, ki je leta 2006 začel kampanjo CAPSoff, s katero je pozival proizvajalce tipkovnic, naj jo opustijo.

Tipka caps lock pa ima kar dva svoja "praznika" – 28. junij in 22. oktober sta mednarodna dneva caps lock. Gre za parodični praznik, ki so ga prvič praznovali leta 2000. Ali bodo Googlu sledili tudi drugi proizvajalci, še ni znano.

"Pričakujemo, da bo ta korak izboljšal kakovost komentarjev na spletu," je v šali povedal vodja projekta Chrome Sundar Pichai. Kaj pa vi mislite? Bi pogrešali tipko caps lock, če bi jo ukinili?

Svoje komentarje nam lahko sporočite pod tem člankom – z velikimi ali malimi črkami, seveda.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.