SLS blokirala Gaiserjevo kandidaturo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včerajšnja seja izvršilnega odbora SLS ni le poslala stranke v opozicijo, temveč so pometli tudi med svojim članstvom. Blokirali so namreč kandidaturo Larisa Gaiserja za predsednika stranke.
Oglej si celoten članek

Po besedah predsednika SLS Radovana Žerjava se je izvršni odbor stranke sinoči soglasno odločil, da stranka ne bo sodelovala pri snovanju projektne vlade in se po odstopu njenih dveh ministrov iz vlade seli v opozicijo, kjer si bo prizadevala za čimprejšnje predčasne volitve.

Na seji pa so se odločili tudi zavrniti kandidaturo Larisa Gaiserja, ki naj bi bil protikandidat Francu Bogoviču na skorajšnjih volitvah za predsednika stranke, potem ko je njen lider Žerjav napovedal nepreklicni sestop.

Po pisanju portala Požareport je za zavrnitev Gaiserjeve kandidature glasovalo devet članov odbora, štirje so se vzdržali, medtem ko Žerjav in Bogovič nista sodelovala pri glasovanju.

Kot še poroča portal, naj bi odbor uporabil določilo v statutu, ki mu omogoča, da se odloči o primernosti kandidature, če kandidat še ni dovolj dolgo član stranke. Gaiserju naj bi do šestih mesecev članstva, kolikor je običajna "preizkusna doba", manjkalo le nekaj dni. Na SLS so se na zapisano javili prek Twitterja in napisali, da se za začetek članstva ne pojmuje datuma, ko je nekdo napisal pristopno izjavo, temveč datum, ko je poravnal članarino in se evidentiral v evidenci članov.

Gaiser je za STA izrazil presenečenje nad zavrnitvijo kandidature, ker da je "čutil vedno večjo podporo s strani odborov in članov". Kot je pojasnil, je član SLS postal 7. septembra 2012, ko je podpisal za članstvo, a da je aktiven v stranki že od avgusta 2011. To pomeni, da bi mu do kongresa zmanjkalo štiri dni do šest mesecev, saj  mora biti v skladu s statutom kandidat član stranke vsaj šest mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:24 14. Februar 2013.

    V RESNEM SVETU JE TAKO DA JE EDINI SPOSOBEN VODITI NAŠO DRŽAVO G.JANŠA

  • 12:03 13. Februar 2013.

    JJ kot edini & pravilni voditelj<br />Kaj pomeni biti edini in pravi Vodja danes?<br />http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/790-jj-kot-edini-a-pravilni-voditelj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.