Služba v zahvalo za pomilostitev?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Borut Pahor je pomilostil šefa Sportine, zdaj je Pahorjev nekdanji svetovalec postal direktor Sportine.
Oglej si celoten članek

Eden od treh direktorjev Sportine je po novem tudi Žiga Čebulj, ki je bil v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja svetovalec za gospodarstvo, poroča Siol. 

To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi Pahor, ki je sicer zelo zadržan do pomilostitev, pred dobrim letom pomilostil lastnika Sportine Bahtijarja Bajrovića, ki je priznal krivdo za ponarejanje listin v zadevi Bavčar-Šrot, čeprav je minister za pravosodje Goran Klemenčič pomilostitvi nasprotoval. 
Pahor na primer ni pomilostil očeta in skrbnika štirih otropk, ki je bil zaradi sodelovanja pri ropu obsojen an štiri leta zapora. 

Čebulj je bil leta 2008 imenovan za svetovalca za gospodarstvo v Pahorjevem kabinetu, nato je bil med 2010 in 2012 svetovalec na ministrstvu za finance pri Francu Križaniču, preden je septembra postal šef marketinga in prodaje v Sportini pa je delal kot višji svetovalec v Pristopu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:02 15. December 2016.

    Že pri Dimičevi je ukrepal da je izvlekla rit.Z tako plačo nebi nikoli dobila tolikšen kredit.<br />Torej,gdo je najbližji, Pahor.Tale …

  • 15:47 6. December 2016.

    NO COMMENT !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.