Službe za socialno ogrožene

Foto: Žurnal24 V trgovini bodo prodajali rabljena oblačila. Upajo, da ljudem v njej ne bo nerod
Socialno podjetništvo. V Tovarni dela - Tekstil bodo zbirali stare obleke.
Oglej si celoten članek

Tekstil. S projektom Tovarna dela - Tekstil želijo nevladne organizacije urediti sistem odlaganja tekstila. Ker ustanavljajo socialno podjetje, bodo službe dobili iskalci prve zaposlitve in starejši od 50 let.

Neurejen sistem odlaganja
Komunale bi morale že od leta 2001 ločeno zbirati tekstil, a po besedah Janje Klinčer iz okoljskoraziskovalnega centra tega ne počnejo, “ker pogosto izberejo cenovno najugodnejšo ponudbo, to pa je odlaganje tekstila med mešanimi odpadki”.

S projektom Tovarna dela bodo ljudi poskušali ozavestiti, kam in kako odlagati tekstil. V koroškem zbirnem centru, kjer bodo tekstil razvrščali, bodo službo dobili trije, v ljubljanski trgovini pa dva iskalca zaposlitve. Pred tem jih bodo deset izobraževali, za kar bodo udeleženci plačani.

Projekt traja dve leti, odgovorni pa upajo, da bo medtem prerasel v tržno podjetje, s čimer bi delovna mesta ohranili tudi po izteku subvencij. Delavce bodo začeli prek zavoda za zaposlovanje iskati konec junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.