SMC in ZaAB postala evropska liberalca

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo je na kongresu v svoje vrste sprejelo stranki SMC in ZaAB.
Oglej si celoten članek

Svet Alde (Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo) je na kongresu soglasno sprejel stranko SMC v ponopravno članstvo."Veseli, da smo postali del družine evropskih liberalcev," je na twitterju zapisal predsednik stranke SMC in premier Miro Cerar. Kot poročajo opazovalci iz kongresa, ki poteka v Lizbonu, pa so poslanci Alde na Cerarja naslovili kar nekaj kritičnih vprašanj glede pravic istospolnih parov v Sloveniji.

V svoje vrste je Alde danes sprejel tudi ZaAB, od  slovenskih strank pa liberalcem pripadajo še LDS, Zares in Državljanska lista. Včlanitev v Alde je v času, ko jo je vodila bivša premierka Alenka Bratušek, načrtovala tudi Pozitivna Slovenija, a nato zaradi razkola v stranki do njega dejansko ni prišlo.

Med trenutnimi evropskimi poslanci Alde pripada Ivo Vajgl. Vajgl je bil sicer na majskih volitvah v Evropski parlament izvoljen na listi DeSUS, ki ni član Alde, a je ostal v politični skupini, ki ji je pripadal še v prejšnjem mandatu, ko je bil član Zaresa.

Alde je tretja namočnejša politična skupina v Evropskem parlamentu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • sramota! ampak sej je blo v bistvu logično. če tko pomislš..sj kaj pa je Cerarja najbl zanimal? strežba evropskim željam.

  • 19:42 21. November 2014.

    Pravljičarja Cerar in Mramor<br />Na primer. Bruselj napoveduje Sloveniji gospodarsko rast v letu 2015, rast pa bo domnevno taka, da …

  • 14:04 21. November 2014.

    SMC = ZaAB

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.