SMC: Zeleni Slovenije ponaredili podpis kandidatke

Foto: Istock photo
Foto: Istock photo
Kdo zavaja, SMC ali Zeleni Slovenije?
Oglej si celoten članek

“Sem članica in podpornica SMC, zato ni nobene možnosti, da bi na lokalnih ali katerihkoli drugih volitvah nastopila za drugo stranko. Zeleni Slovenije so zlorabili moje podatke, ponaredili moj podpis in me mimo moje volje ali vednosti uvrstili na listo za volitve v občinski svet MOM. Gre za kaznivo in moralno nesprejemljivo dejanje, zato sem minuli petek (26. oktobra 2018) že podala prijavo na Policijsko postajo Maribor in občinsko volilno komisijo Mestne občine Maribor,” je danes sporočila Ivona Prosen, članica mariborskega lokalnega odbora SMC, ki je ob objavi kandidatov za člane občinskega sveta v Mariboru, našla na listi Zelenih Slovenije. "Stranka Andreja Čuša je ponaredila soglasje z njenim imenom," so prepričani v mariborskem SMC. 

"Podpis je zagotovo ponarejen"

Prosenova je še povedala, da je bila ob obisku občinske volilne komisije, ki ji je omogočila vpogled v soglasje z njenim imenom, presenečena nad očitno ponaredbo njenega podpisa, ne ve pa, kje so ga Zeleni Slovenije pridobili.

“Ko sem o tem govorila s Stanislavom Gričnikom, predsednikom nadzornega odbora Zelenih Slovenije, mi je priznal, da so ponaredili moj podpis. Ni mi znal pojasniti, zakaj so to storili. Imela sem občutek, da nisem bila prva, ki ga je poklicala s tem razlogom in samo vprašanje je, koliko ljudi se je znašlo na njihovih listah, pa sami tega sploh ne vedo.”

Gričnik: Soglasje je podpisala vpričo mene

"Gospa Ivona Prosen je podpisala soglasje h kandidaturi pri polni zavesti in vpričo mene v Mariboru," pa pravi predstavnik liste Stanislav Gričnik. "Ostro zavračamo trditve njene stranke, ki namigujejo na to, da naj bi podpise ponaredili. Ta izjava je vsekakor zrela za kazensko ovadbo, o čemer bomo tudi razmislili."

Gričnik pravi tudi, da je po vložitvi liste  z gospo Prosen govoril še po telefonu, ko naj bi mu povedala, da SMC pritiska, naj kandidira pri njih. "Je pa mi tudi zatrdila, da bo na volitvah zagotovo podprla listo Zelenih Slovenije in da bo k temu nagovorila tudi svoje znance in prijatelje," dodaja Gričnik.

V SMC pričakujejo, da "bo občinska volilna komisija preverila verodostojnost vseh soglasij njihovih kandidatov na listi za mariborski občinski svet, zatem pa tudi ustrezen odziv s strani policije, " Gričnik pa zagotavlja, da so vse soglasje h kandidaturi podpisale same in same in vpričo njega. "Vsi podpisi so pristni, verjamem pa, da so si ljudje tudi prebrali, kaj so podpisovali in pri tem nismo nikomur zvijali roke. Tudi nimamo nobenih težav, če so to prijavili na policijo, saj se bodo prepričali o lastni zmoti in grdem zavajanju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:02 31. Oktober 2018.

    v zapor pa doživljenjsko uzet pravico do kanditatutre

  • 07:07 31. Oktober 2018.

    To je demokracija v kateri odloca komunisticna vecina z Janso na celu.Takle imamo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.