Smeti dovažajo že en mesec

Foto: Žurnal24 Za dovoz odpadkov iz občin Bled in Gorje sta se občini zavezali k dejavnemu sode
Mala Mežakla. Dovoz smeti z Bleda in iz Gorij odobrili tudi na Jesenicah.
Oglej si celoten članek

Jesenice. “Nismo še glasovali, a odpadke že dovažajo od 1. januarja. Skrbi me, da delujemo protizakonito, saj v predlogu piše, da se pogodba lahko sklene šele po sprejetih sklepih občin solastnic,” je pred glasovanjem o predlogu za odlaganje 3.300 ton odpadkov iz občin Bled in Gorje na odlagališče Mala Mežakla dejal svetnik Narcise Boštjan Smukavec.

Medtem ko so svetniki solastnic odlagališča iz Žirovnice in Kranjske Gore to storili že konec decembra, so o istem predlogu jeseniški svetniki glasovali šele v četrtek. Pomisleke je zavrnil vodja komunalne direkcije Marko Markelj, ki je pojasnil, da je odlagališče po državni uredbi namenjeno občinam znotraj upravnih enot Radovljica, Škofja Loka in Jesenice. Zamuda je nastala zato, ker so predlog dobili prepozno in ga niso mogli uvrstiti na decembrsko sejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.