Smeti za dobro jutro

Foto: Žurnal24 Zaposlene v ZD Velenje ob ponedeljkih pred vrati pričakajo smeti. (Foto: ZD Vele
Vandalizem. Zdravstveni dom Velenje vsak konec tedna tarča izživljanja. Po novem kamere.
Oglej si celoten članek

“V zadnjem času se vse pogosteje srečujemo z vandalizmom in le redko kateri konec tedna ostane okolica zdravstvenega doma (ZD) nedotaknjena,” pravi direktor ZD Velenje Jože Zupančič. Na to, da neznanci vztrajno uničujejo javne dobrine, vse glasneje opozarjajo tudi na Mestni občini Velenje (MOV).

Z metlami v nov dan
Zupančič opozarja, da se posamezniki iz njemu neznanega razloga izživljajo nad njihovimi vrati, okni in žaluzijami.

Foto: Žurnal24 smeti







Kmalu tudi kamere
Varnostniki. V ZD Velenje bodo kmalu preselili in uredili povsem ločen vhod v ambulanto za zdravljenje zasvojenosti, ki si zdaj deli prostor z otroškim dispanzerjem. “Tam bo nameščena tudi kamera,” pove Zupančič in pristavi, da si v metadonski ambulanti zdaj pomagajo z varnostniki; ti so navzoči tudi, ko ambulanta deluje, saj se tako osebje počuti varnejše.

 

Zaposleni v ZD so se že navadili, da jih ob ponedeljkih zjutraj pričakajo popisane fasade, po katerih neznanci tudi urinirajo, in kupi smeti. “Pločevinke, prazne steklenice, vrečke, ogorki in še kaj ležijo po vsej okolici. Čistilke ob ponedeljkih zjutraj za silo spravijo v red najprej okolico doma. Sprva so se razburjale, potem pa uvidele, da nič ne pomaga,” pravi Zupančič, ki ob tem opozarja, da mladi preveč posegajo po alkoholu.

Na udaru tudi klopi v parku

“Zadnje tedne opažamo, da neznanci vztrajno uničujejo tudi klopi v Sončnem parku, podirajo prometne znake, dvigujejo pokrove kanalizacije, več košev za smeti pa je nedavno končalo v reki Paki,” našteva Aleksandra Forštner z MOV, kjer veliko truda in denarja vlagajo v to, da bi bilo mesto čisto, urejeno in prijazno tako za obiskovalce kot občane. “Žal naš trud vse pogosteje izničijo posamezniki z neprimernim in nespoštljivim odnosom do javnih dobrin,” pove Forštnerjeva.

Vandalizma je sicer več v toplejših mesecih, ko se tudi ljudje več in dlje zadržujejo zunaj. “Da bi policisti lahko ukrepali, pozivamo občane, naj takoj, ko opazijo, da kdo namerno povzroča škodo, to sporočijo na anonimno telefonsko številko,” dodaja.

Foto: Žurnal24 smeti



Policija ukrepa, če je prijava
Na Policijski upravi (PU) Celje pojasnjujejo, da policisti ukrepajo takoj, ko dobijo prijavo, na primer če jo poda kakšen občan. “Največkrat pa nas ljudje o škodi obvestijo, ko je ta že povzročena, in takrat jo popišemo ter ukrepamo proti storilcem,” pojasnjuje Milena Trbulin s PU Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.