"Smo bolj tepeni kot drugi"

Foto: Žurnal24 Vodstvo bolnišnice razmišlja tudi o preusmeritvi pacientov v druge, manjše bolni
Vodstvo UKC. Ob polletju v minusu, reorganizirali delo, napovedali arbitražo.
Oglej si celoten članek

“Pri večini programov presegamo načrte, torej opravimo več dela, a nam Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) znižuje sredstva. To je glavni vzrok izgube v višini 1,4 milijona evrov,” pravi Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, in napoveduje arbitražni postopek. “To se ne dogaja samo v UKC Maribor. Zadeve, ki niso šle skozi na pogajanjih, ne morejo priti skozi arbitražni sporazum,” odgovarja Rosvita Svenšek z ZZZS in opozarja, da se odpirajo tudi evropske meje, zaradi česar bodo pacienti lahko odšli v tujino. “Odločili se bodo za krajše čakalne vrste,” pojasni Svenškova.

Ozka grla ostajajo
So pa v UKC zaradi ukrepov Fidesa in pomanjkanja zdravnikov reorganizirali delo. “Kljub temu ostajajo ozka grla predvsem pri anesteziji in radiologiji, kjer že ena bolniška lahko povzroči težave,” izpostavi Pivec. Lojze Grobelnik, član sveta zavoda UKC, pričakuje podoben organizacijski pristop tudi na drugih, nezdravniških področjih. V UKC se povrhu vsega srečujejo z veliko upokojitvami, za odpravnine so do septembra dali že 270 tisoč evrov. “Tolažimo se s tem, da je nova delovna sila cenejša. Upokojitev dveh medicinskih sester pomeni zaposlitev treh mlajših,” ugotavlja Silva Hrastnik, pomočnica direktorja UKC za kadrovsko-pravne zadeve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.