Smrdi, smrdi, uh, kako smrdi

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
"Odvetniške pisarne so leglo ljudi, ki izigravajo pravni sistem, morale pa bi ga ščititi."
Oglej si celoten članek

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo kriminalisti po tajkunu Bavčarju in tajkunu Šrotu spravili še na Kordeža. In medtem ko so tako imenovani elitni kriminalisti in tožilci včeraj preiskovali nakelskega padlega tajkuna & co., so po spletnih forumih zaokrožila namigovanja, da je politika spet vrgla dimno bombico za ljudstvo, da bi v miru pripravila potrebne politične menjave na samem vrhu. Take igrice – tudi če so omejene le na ozke krožke moči – kažejo na skrajno infantilnost slovenske politike. In besede Cvete Zalokar Oražem, da bo ljudstvo izbrisalo stranke, ki so kot slepa čreva, če se ne bodo korenito spremenile, bi se čez čas lahko izkazale za preroške. Ker tragikomično je, kako smo z vsakim dnem bolj država za elite (take ali drugačne) in država za rajo. Prvim se tolerira (skoraj) vse. Izvor vse te zatohlosti pa je v odvetniških pisarnah. “Tam je leglo ljudi, ki bi morali ščititi pravni red, ga pa izigravajo,” mi je včeraj odkrito, a zaupno priznal celo eden od predsednikov uprave.


Telovadba. In tako je tudi Kordež ob štangi odvetnikov pridno izigraval sistem. Šlo je nekako takole: trgovsko središče, ki je bilo vredno sto enot, je cenilec (po naročilu) ocenil, da je čez noč vredno 200 enot. Kordež je na banki tako dobil dodatnih sto enot posojila. To je ponavljal in ponavljal. Revizorji pa so vse to požegnali. Zato bi bil že čas, da odgovarjajo vsi kordeži in vsi njihovi odvetniki, cenilci, revizorji in bankirji. Ker je šlo za dobro organizirano združbo “jaz tebi, ti meni, preostali butci (državljani) naj se pa znajdejo”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.