Smrt 34-letnega planinca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Skala se je odkrušila in padla nanj.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Nova Gorica so danes sporočili podrobnosti včerajšnje tragične nesreče na Kaninu, v kateri je umrl 34-letni planinec iz Ljubljane, ki je zaradi padajoče skale padel čez previs. Na poti z Malega na Veliki Kanin je hodil kot zadnji v skupini treh pohodnikov, ki so vsi bili pravilno opremljeni za pohodništvo v gorah, navaja PU.

Trojica planincev je v soboto okoli 14. ure hodila po neoznačeni poti z Malega Kanina proti Velikemu Kaninu. V kraju, imenovanem Črni Vogel, se je zadnji v koloni, 34-letni planinec, oprijel za oprimek v skali, ki se je odkrušila in padla nanj. Zaradi tega je izgubil ravnotežje in padel prek previsa okoli 50 metrov v globino, kjer je obležal na melišču.

Eden od planincev je o nesreči takoj obvestil center za obveščanje. Na kraj nesreče je prispela dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah, ki je na kraju ugotovila, da je ponesrečeni zaradi poškodb umrl. Prepeljali so ga v dolino.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.