Smrt na smučišču. Deskarju niso mogli več pomagati.

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Do nesreče je prišlo v Kranjski gori.
Oglej si celoten članek

Kot sporočajo kranjski policisti je umrl deskar, ki se je v petek zvečer poškodoval pri padcu na kranjskogorskem smučišču. Po ugotovitvah policistov je deskar sam padel in si pri tem huje poškodoval glavo. Nezavestnega je na smučišču opazil naključni smučar.

Nujno pomoč so mu nudili že reševalci na smučišču, nato pa so ga odpeljali b olnišnico, kjer so mu skušali rešiti življenje, a žal so bile njegove poškodbe prehude.

Gorenjski policisti so v letošnji smučarski sezoni doslej obravnavali 18 smučarskih nesreč, v večini nesreč pa so bili smučarji udeleženi sami. V polovici nesreč so se hude poškodovali, največkrat je šlo za zlome.

Policisti smučarje in deskarje opozarjajo na upoštevanje pravil varnega smučanja in na prilagajanje razmeram na smučiščih. Prav tako naj smučanje prilagodijo svojemu stanju, znanju in opremi. Največ nesreč se namreč zgodi prav zaradi precenjevanja znanja v kombinaciji s hitrostjo, razmerami na smučišču in psihofizično pripravljenostjo smučarjev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:08 5. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.