SMS, ki zahteva življenje

Video, ki šokira predvsem mlajše voznike. Prikazuje, kako lahko SMS celo zahteva življenja.
Oglej si celoten članek

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomembno vpliva na prometno varnost vseh udeležencev. Na ameriških televizijskih programih predvajajo videoposnetek, ki naj bi se dotaknil predvsem tistih voznikov, ki kljub številnim opozorilom še vedno uporabljajo telefon za volanom in med vožnjo celo pišejo SMS.

Če bi preprečili to navado zlasti med mladimi vozniki, bi preprečili številne tragične prometne nesreče.

Akcije za zmanjšano uporabo telefona za volanom pripravlja tudi slovenska policija; zadnja takšna je bila januarja. Policisti so v akciji "Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ" preverjali, ali vozniki med vožnjo telefonirajo oziroma uporabljajo telefon. Pri nas voznike, ki kršijo zakon, kaznujejo s 120 evri.

Od leta 2007 se je število takšnih prekrškarjev pri nas povečalo za kar 144 odstotkov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.