Smučar si je poškodoval hrbtenico

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ponesrečenca so s helikopterjem odpeljali do letališča Jožeta Pučnika, od tam pa z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

V četrtek popoldne si je smučar na Krvavcu v Cerkljah na Gorenjskem poškodoval hrbtenico. Pomagala mu je dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, ki ga je s helikopterjem slovenske vojske prepeljala do letališča Jožeta Pučnika na Brniku, od tam naprej pa so ga reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Včeraj se je pri padcu poškodoval še smučar na smučišču Kekec v Kranjski Gori, ki so mu pomagali reševalci iz Kranjske Gore in Jesenic.

V zadnji sezoni 1.129 nesreč

Spomnimo, da so policisti in nadzorniki smučišč v prejšnji sezoni obravnavali skupno 1.129 nesreč, od tega je bilo 1.045 smučarjev lahko telesno poškodovanih, 74 pa hudo. V zadnji smučarski sezoni se je število nesreč v primerjavi s prejšnjo sezono zmanjšalo (za 118 nesreč), pomembno pri tem pa je, da so se povečale nesreče s hudimi telesnimi poškodbami (za pet primerov).

Policisti so sicer naloge na smučiščih v prejšnji sezoni opravljali občasno in na podlagi predhodne ocene varnostnih razmer na posameznem smučišču. "Poleg redne oblike dela se že leta izvajajo tudi poostreni nadzori smučišč. V smučarski sezoni 2011/12 je policija v času enotedenskih zimskih počitnic na slovenskih smučiščih izvajala poostren nadzor s poudarkom na kontroli smučanja pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi in objestnega oziroma nevarnega smučanja. Osnovni namen nadzora je bil zmanjšati število hujših kršitev po zakonu o varnosti na smučiščih, ki neposredno vplivajo na nesreče oziroma na posledice nesreč na smučiščih. Izvedenih je bilo tudi veliko preventivnih aktivnosti (opozarjanje in svetovanje o ravnanju na smučiščih, predavanja in druge tovrstne aktivnosti). Zaradi učinkovitega dela policistov na smučiščih pa je bilo februarja izvedeno tudi prvo usposabljanje policistov za delo na smučiščih v zadnjih letih," so ob začetku sezone sporočili s policije in ministrstva za notranje zadeve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.