Smučarjem na pomoč hrvaška policista

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Januarja bosta na smučišču na Rogli in v Kranjski gori slovenskim policistom pomagala hrvaška kolega.
Oglej si celoten članek

Vlada je potrdila protokol med slovensko in hrvaško policijo o pravilih in pogojih dela hrvaških policistov v Sloveniji v zimski turistični sezoni.

"V skladu z določili iz protokola bosta tako dva hrvaška policista od 15. do 30. januarja na smučišču na Rogli in Kranjski gori opravljala naloge skupaj s slovenskimi policisti," so sporočili z generalne policijske uprave.

Pomagala bosta pri policijskih dejavnostih, ki jih slovenski policisti opravljajo v zvezi s hrvaškimi državljani, ter pri sporazumevanju in postopkih s hrvaškimi državljani.

Ta mesec, ko imajo naši južni sosedje šolske počitnice, se v Sloveniji pričakuje rekordno število hrvaških turistov na slovenskih smučiščih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.