Smučarji na proge že ta mesec

Foto: Žurnal24 krvavec, zasneževanje, smučišče, smučanje Foto: Žurnal24 (Foto: null) Foto: Žurnal24 krvavec, zasneževanje, smučišče, smučanje Foto: Žurnal24 (Foto: RTC Krvavec) Foto: Žurnal24 krvavec, zasne%C5%BEevanje, smu%C4%8Di%C5%A1%C4%8De, smu%C4%8Danje Foto: Žurnal24 krvavec, zasneževanje, smučišče, smučanje
Smučišča. Večinoma načrtujejo, da bodo žičnice spravili v pogon do konca novembra. Smučarski navdušenci lahko te dni izkoristite za nakup vozovnic v predprodaji.
Oglej si celoten članek

Na Krvavcu so pred enim tednom že začeli umetno zasneževati smučišče, a so morali zaradi previsokih temperatur delo prekiniti. Povedali so nam, da ob ustreznih vremenskih pogojih odprtje sezone načrtujejo konec novembra.

V predprodaji (do 15. novembra) lahko odrasli kupite dnevno vozovnico za 26 evrov (po začetku sezone bo cena 29 evrov); mladi in seniorji za 22,5 (kasneje 25); otroci do 14. leta pa za 14,5 evra (kasneje 16 evrov). Študenti bodo za karto odšteli 25 evrov.

Na Krvavcu je bila prejšnji teden že prava zimska idila. Oglejte si galerijo.

Za zdaj le poskus zasneževanja
Enak cenik velja na Rogli, kjer upajo, da bodo žičnice zagnali prav tako konec novembra. Prejšnji teden so že poskušali zasneževati, a so temperature za zdaj še previsoke, nam je povedala Tina Tinta Kovačič iz Uniturja. Pojasnila je še, da je zanimanje za nakup vozovnic v predprodaji (ta poteka do 15. novembra) približno na enaki ravni kot lani, vedno več pa je povpraševanja po kartah za tekaške proge.

Rogli je sicer lani načrtovan obisk pokvaril december, ki je postregel z obilico slabega vremena. Zanimivo, manj obiska kot prejšnja leta so zabeležili tudi med božično-novoletnimi prazniki. Na Krvavcu so v nasprotju s štajerskim smučiščem zabeležili ogromen obisk v pvih treh mesecih, skupno pa jih je v 117 smučarskih dneh obiskalo okoli 170 tisoč smučarjev.

Kranjska Gora lani manj priljubljena

Kranjska Gora letos v predprodaji (do 19. decembra) ponuja dnevno karto za odrasle po ceni 26 evrov, za otroke od 6 do 14 let po ceni 16 evrov, za seniorje in mladino do 23 let pa 21 evrov. V redni prodaji bo cena znašala 29 evrov za odrasle, 25 za mladino in seniorje ter 19 za otroke. Ker je pristojna oseba za stike z javnostmi Klavdija Gomboc odsotna, nam niso mogli povedati, kdaj
načrtujejo odprtje sezone oziroma začetek zasneževanja. Lani so sicer zabeležili manj obiska kot predlani, posledično pa tudi 12 odstotkov manj prihodkov.

 

Pohorje vsaj do sredine decembra
Na Pohorju so bili z obiskom in zaslužkom verjetno bolj zadovoljni. Obratovali so 109 dni – kot nam je dejal tiskovni predstavnik Športnega centra Pohorje Matej Obu, bi bili s podobno statistiko zadovoljni tudi letos. Kdaj načrtujejo, da bodo zagnali žičnice, nam ni znal povedati. "Vse je odvisno od vremena. Načrtujemo pa Ski opening v sredini decembra," je še dodal.

V predprodaji (do 12. decembra) cena dnevne vozovnice na Pohorju za odrasle stane 27 evrov, za mladino 23,5 in za otroke 15. Nato se bodo cene dvignile na 29,5 evra za odrasle, 26 za mladino in 17 za otroke.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.