Sneg beli smučišča, na Pohorju pripravljeni

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Mariborsko Pohorje zasnežujejo. Prvi smučarji na proge čez dva tedna.
Oglej si celoten članek

Na mariborskem Pohorju se bo smučarska sezona kmalu pričela. Snežne topove so prvič zagnali že v soboto na Arehu, kjer je tudi naravni sneg že pobelil smučišča.

Kot je razložil direktor Športnega centra Pohorje Srečko Vilar so najbolj ugodni pogoji za zasneževanje nizke temperature, pod lediščem. Da so smučarske proge še posebej ugodne za smučanje pa je najboljša kombinacija, kot pravi Vilar, umetni in naravni sneg.

"Glede zasneževanja bomo videli, kaj bo prineslo vreme. Zaenkrat nam gre dobro, temperature so ugodne, upamo, da bo tako tudi v prihodnjih dneh. Sicer pa je osnovni namen ta, da bi v roku 14 dni na Pohorju začeli smučati," pravi Vilar.

Odlična predprodaja

Ocenil je, da pričakuje odlično sezono, kar kažejo tudi številke. V primerjavi z lanskim letom, so namreč v predprodaji prodali kar 20 odstotkov več vseh kart, medtem ko so tudi z izkupičkom od preprodaje smučarskih kart presegli lanskoletne številke.

"To nam pravi samo nekaj, da postajamo vedno bolj zanimivi. Očitno je ta cenovna politika, ki jo izvajamo, obrodila sadove. Mariborčani in Mariborčanke, okolišani in turisti se vračajo na Mariborsko Pohorje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.