Sneg povzročil ogromno škodo

Foto: Adria Mobil Podrt objekt Adria Mobil Foto: Adria Mobil Podrt objekt Adria Mobil Foto: Adria Mobil Podrt objekt Adria Mobil Foto: Bralec Žiga Riko Ribnica, podrta streha Foto: Bralec Žiga Riko Ribnica, podrta streha Foto: Bralec Žiga Riko Ribnica, podrta streha Foto: Bralec Žiga Riko Ribnica, podrta streha
Pod težo snega je klonila streha proizvodne hale podjetja Riko Ribnica. Prav tako se je zaradi snega podrl objekt družbe Adria Mobil. Po prvih ocenah bo škoda večmilijonska.
Oglej si celoten članek

Zaradi velike količine novozapadlega snega se je danes ponoči podrl objekt za zaščito gotovih izdelkov s sončno elektrarno družbe Adria Mobil. Natančnejše informacije o nastali škodi bodo znane v naslednjih dneh, po prvih ocenah pa je škode za več milijonov evrov. Poškodovanih ni bilo, so sporočili iz družbe.

Uničena je celotna sončna elektrarna v velikosti 11.000 kvadratnih metrov, pri tem pa je ogromna škoda nastala tudi zaradi uničenja številnih produktov, skladiščenih pod njo in pripravljenih za prodajo, navajajo v družbi.

Objekt se je podrl v zgodnjih jutranjih urah, ko se je celotna konstrukcija podrla na okoli dvesto avtodomov in počitniških prikolic, ki so močno poškodovani, številni tudi v celoti uničeni.

"Natančnejše informacije o nastali škodi bodo znane v naslednjih dneh, po prvih ocenah pa lahko govorimo o večmilijonskem znesku," pravijo v družbi.

V času, ko se je objekt podrl, delo v podjetju ni potekalo, zato na srečo ni bil poškodovan nihče.

Je bila usodna napaka v gradnji?

Med drugimi se je primera lotila tudi policija, ki je po poročanju Televizije Slovenija zasegla tudi zajetno gradbeno dokumentacijo. Pojavljajo se namreč ugibanja, ali je maja lani zgrajen objekt res klonil pod težo snega - v Novem mestu ga je v zadnjih 24 urah zapadlo več kot četrt metra - ali je bila morda usodna napaka v gradnji ali kaj tretjega.

Po poročanju nacionalne televizije je nadstrešek v Adrii Mobilu postavilo podjetje Mekon iz Ljubljane. Lastnik in direktor Štefan Tasič pravi, da je kriv sneg, saj da ga je bilo preprosto več, kot ga dopuščajo izračuni, po katerih je bila postavljena strešna konstrukcija.

V Ribnici škoda še ni znana, je pa velika

Zaradi teže snega se je danes podrla streha proizvodne hale podjetja Riko Ribnica, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje. Ocene škode v podjetju še nimajo.

Vodja proizvodnje v Riku Ribnica Igor Troha je povedal, da je škoda velika, a natančnejše ocene še ni mogel podati.

Riko Ribnica med drugim proizvaja opremo cestne mehanizacije, med drugim snežne pluge, posipalnike, odmetalnike snega, cestne pometalne naprave, obcestne kosilnice ter rezalnike asfalta in betona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 10:34 25. Februar 2013.

    Oh kolk škode... Tale sončna elektrarna je bla ziher zavarovana tako da bojo za to denar ziher dobil...<br />Če vam …

  • 21:12 24. Februar 2013.

    Zato pa je Slovenija tam kjer je, ker mnogi razmišljajo podobno kot ti. Treba bo malo drugače razmišljat. Če se …

  • 20:59 24. Februar 2013.

    osebno poznam statika ki je računal in je definitivno vse v dovoljenih številkah. problem je tuki ker so šparal za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.