Sneg s sobote na nedeljo. Kaj pa prihodnji teden?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Proti jutru je začelo deževati.
Oglej si celoten članek

Petek bo oblačen in deževen, meja sneženja bo med 1300 in 1700 metri, le v Zgornjesavski dolini lahko predvsem dopoldne sneži do nižin, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Ob morju bo dopoldne pihal jugo. Zvečer bodo padavine prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od 2 do 5, drugod od 6 do 11, ob morju do 14 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo čez dan znova okrepile. Meja sneženja se bo začela spuščati. Na Primorskem bo popoldne zapihala burja. V soboto zvečer ali v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. Padavine bodo v nedeljo čez dan ponehale. Na Primorskem bo še pihala burja.

Napoved od ponedeljka do prihodnje sobote

V začetku prihodnjega tedna se bo nad Alpami prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Predvidoma v drugi polovici tedna pa se bo iznad Atlantika nad zahodno Evropo pomaknilo novo ciklonsko območje, ki bo zelo verjetno vplivalo na vreme pri nas, napovedujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v ponedeljek in torek delno jasno in suho vreme, zjutraj bo mrzlo. V sredo se bo oblačnost povečala, predvsem na jugozahodu bodo padavine. 

Oblačno s padavinami v večjem delu Slovenije pa bo tudi od četrtka do sobote. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 0 do 5 stopinj.

Foto: Arso Vreme preglednica

Avto Obstal sem na zasneženem klancu, kaj zdaj?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:01 8. December 2022.

    drugi teden bo do - 17 stopinj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.