Sneg vse do konca tedna

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Po večini države, predvsem v osrednji Sloveniji, pa tudi na zahodu, močno sneži. Ponoči bodo padavine zajele vso Slovenijo. Umirilo se bo šele zjutraj, a ne za dolgo. Snežilo bo spet v petek, takrat lahko zapade še več snega.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo ob 19. uri največ snega na Kredarici, kjer so namerili 120 cm, na Lisci 16 in v Ratečah 15 cm snega. V Slovenj Gradcu je v zadnjih 12 urah napadlo 10 cm snega, v Kočevju 8 cm, v Ljubljani ga je 7 cm. Nekoliko tanjša snežna oddeja je v Celju, kjer je zapadlo 4 cm snega.

Snežilo bo še vso noč

"Po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na sredo pa snežilo. Sneženje bo do jutra večinoma ponehalo. Zapade lahko od pet do deset centimetrov snega. Ponekod lahko pade tudi do petnajst centimetrov snega," nam je dejal dežurni meteorolog Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje (Arso).

Nekaj sonca in spet sneg

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V gorskem svetu bodo še možne snežne plohe. V petek bo delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. "Padavine bodo zvečer od zahoda zajele vso državo. Po nižinah bo snežilo. Zapadlo bo še kakšnih pet centimetrov snega več kot danes. Ker bo zelo hladno, bo po vsej verjetnosti le snežilo, ne pa tudi deževalo. Zagotovo bomo vedeli, ko bo fronta prišla bližje."

Nato nekaj stabilnega vremena

Vreme se bo umirilo v nedeljo. "V nedeljo in začetek tedna bo vreme malce bolj stabilno in brez kakšnih posebnosti. Jutra bodo mrzla. Čez dan bomo namerili do nič stopinj Celzija. Takšno vreme bo do sredine tedna. Kaj bo potem, bomo še videli, lahko da spet sneg," pravi Pečenko.

Kakšen bo božič

Na vprašanje, ali lahko podobno vreme pričakujemo vse do božiča in ali bo božič bel, pa nam je odgovoril: "Božič je mejnik. Lahko je zelo toplo ali zelo hladno. Lahko pa pride sneg, potem pa se otopli in je dež. Možno je, da bo letos malce bolj mrzlo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:52 4. December 2012.

    Zakaj v LJ pada sneg pri nas pa ne????<br />Janša je kriv...!!!!!!!

  • 20:13 4. December 2012.

    da vas spet ni presenetil SNEGGGGGGGGGGG ha aaaaaaaa

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.