Sneg zajel dele Balkana

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Gorate predele Hrvaške, Srbije, BiH in Makedonije zajelo sneženje, zaradi burje so zaprti tudi deli hrvaške avtoceste ob Jadranu.
Oglej si celoten članek

Sneg je že v nedeljo pobelil hribovite dele hrvaške Like, Gorskega kotarja in notranjost Dalmacije. Novi sneg je zapadel tudi na Sljemenu pri Zagrebu. V goratih predelih so zjutraj namerili celo -8 stopinj Celzija, medtem ko je na morju topleje, med 6 in 10 stopinj Celzija.

Zaprti deli hrvaške avtoceste ob Jadranu

Na Hrvaškem poleg tega težave povzroča močna burja, zaradi česar so zaprli več avtocestnih odsekov in drugih državnih cest.

V Srbiji preplah pred poplavami

V Srbiji medtem sneg danes zmerno pada na Kopaoniku in v Dimitrovgradu, nekaj ga je tudi na Črnem Vrhu, Zlatiboru in v Sjenici. V nekaterih južnih in osrednjih delih države se je pojavil žled. Po nižinskih predelih Srbije medtem prevladuje dež, zaradi česar so porasli vodostaji nekaterih rek in obstaja strah pred poplavami.

Sneg presenetil Makedonijo

Sneg je prav tako presenetil Makedonijo. Promet na gorskih prelazih je ohromljen, zaradi sneženja so morali celo za ves promet zapreti glavni mejni prehod z Albanijo Struga - Kafasan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.