Snemalce skoraj pomendralo

Foto: PopTv Slovenija 27.01.14, odvaljena skala s kraskega roba, foto: PopTv
Podor. Odkrušilo se je skoraj 60 ton skalne gmote; razmišljajo o (delni) evakuaciji vasi Bezovica.
Oglej si celoten članek

"Bilo je grozno, tako močno sem se ustrašil samo, ko sem snemal med vojno v Bosni in Hercegovini," je dejal snemalec televizije Pop TV Igor Vučič, ki je z novinarjem Iztokom Preslom snemal območje pri vasi Bezovica, ko se je od stene okrušilo blizu 60 ton skalnih blokov različne velikosti.

Geolog Marko Kočevar, ki spremlja skalne premike in premike plazu na tem območju, je ugotovil, da se razmere slabšajo; na srečo pa se je večina skalovja tudi v tem podoru ustavila na pobočju, nekaj jih je doseglo območje načrtovanega lovilnega nasipa, večja skalna gmota pa se je ustavila približno 30 metrov nad državno cesto Loka– Podpeč–Rakitovec.

"Če bi bilo odvisno od občine, bi cesto zaprli, saj nam nihče ne more z gotovostjo povedati, kaj sledi, ker pa ni odvisno od nje, smo znova obvestili upravljalca, to je direkcijo za ceste," je povedal poveljnik koprske civilne zaščite Vilij Bržan. Ekipe bodo začele nujna intervencijska dela, na območju bo v času del naenkrat čim manj ljudi, vsi drugi pa naj se tam ne zadržujejo po nepotrebnem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:58 28. Januar 2014.

    za tiste, ki morebiti ne vedo - v Bošamarinu živi Boris Popovič

  • 08:40 28. Januar 2014.

    Žal se to ne dogaja nad Bošamarinom!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.