Sneženje se umirja

Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani Foto: Saša Despot Sneg v Ljubljani
Sneženje je po večini države ponehalo, še vedno pa pada sneg ponekod na vzhodnem delu države. Težave še na regionalnih cestah.
Oglej si celoten članek

"Na cestah so posipne in plužne skupine zato previdneje. Številne regionalne ceste zaradi obilice zapadlega snega ostajajo težko prevozne. Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram," opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Zaradi nevarnosti proženja snežnih plazov so zaprli glavno cesto Radeče-Podkraj-Hrastnik. Obvoz je čez  Marno. Več informacij najdete na tej povezavi.

Leteli s ceste

Kar nekaj vozil je zaradi razmer na cestah zdrsnilo. Gasilci so med drugim okoli četrte ure  pomagali vozniku kombija, ki je prevažal kruh. Kombi je obtičal na cesti v visokem snegu.

Veliko dela so imeli gasilci tudi z odstranjevanjem podrtih dreves in polomljenih vej, ki so ovirala promet.

Nevarnost plazov tudi na Kočevskem

Kot je povedal direktor vzdrževanja cest pri novomeškem CGP Anton Hrastar, je na Kočevskem, kjer se je v zadnjih 12 urah snežna odeja odebelila za 27 centimetrov in skupaj meri skoraj 1,2 metra, zaradi obilice novozapadlega snega na bolj odročnih in manj prometnih predelih nekaj cest še neprevoznih.

Na Celjskem brez težav

Na Celjskem, kjer je zelo močno snežilo od sobote zvečer pa do 3. zre zjutraj, novozapadli sneg ni povzročil nevšečnosti v prometu. Vodja celjske zimske službe Jure Stermecki je danes povedal, da so vse plužne enote na teren poslali ob 2. uri zjutraj, tako da so vse ceste že splužene in normalno prevozne z zimsko opremo.

Kakšno bo vreme v naslednjih dneh, kje je največ snega, preberite v članku Zapade lahko še do 10 cm snega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 20:42 24. Februar 2013.

    Seveda tvoja domovina je Argentina. A te je novakova obiskala pred kratkim? Sta se izljubila... cerkvene miške...

  • 20:42 24. Februar 2013.

    @Scott A si belček? V Argentini... ? To pove vse o tebi!

  • 19:46 24. Februar 2013.

    Meni nihče ne odhaja, pri nas imamo še kako stabilno vlado, veš že dolgo ne živim v Sloveniji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.