So SDS posojali denar?

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Komisija, ki se ukvarja s preiskavo izhajanja brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik, bo pod drobnogled vzela SDS. Podpredsednik komisije Janšo primerjal s Sanaderjem.
Oglej si celoten članek

Preiskovalna komisija, ki preiskuje izhajanje brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres pred volitvami 2008, bo pridobila vse bistvene podatke o izvedbi takratne kampanje SDS in pregledala tudi poslovanje družbe Media Polis, povezano s podjetjem Progresija in stranko SDS, je povedal podpredsednik komisije Tadej Slapnik (Zares).  Na sodišče so že vložili tudi zahtevo za zaslišanje urednice Ekspresa Barbare Smisl, saj na zadnji seji na vprašanja ni odgovarjala.

Ob toliko podobnostih med ravnanjem SDS in HDZ v Sloveniji še vedno ne zaznavamo podobnega ukrepanja organov pregona, kot smo jim priča v sosednji Hrvaški.
Tadej Slapnik

Slapnik je po današnji seji preiskovalne komisije povedal, da pričanje direktorja podjetja Media Polis Marjana Novaka o odloženih plačilih SDS in posojanju denarja stranki potrjuje domneve, da je SDS pod vodstvom Janeza Janše ravnala zelo podobno kot hrvaška stranka HDZ pod vodstvom Iva Sanaderja. Ob tem je Slapnik omenil tudi podobnosti med slovenskim podjetjem Media Polis in hrvaško oglaševalsko agencijo Fimi-Media ter primerjal Janšo s Sanaderjem.

 


Člani komisije so sprejeli tudi sklep, da bodo Odvetniško zbornico Slovenije opozorili na domnevne kršitve pravil in načel poklicnega ravnanja, ki naj bi jih pri svojem ravnanju storil odvetnik Boštjan Penko, pravni zastopnik prič Marjana Novaka in direktorja podjetja Progresija Andreja Lasbaherja.

Na Pošti ni  interesa
Podpredsednik komisije Slapnik je še povedal, da je predsednica komisije Melita Župevc na podlagi odločitve komisije v pismu, poslanem minuli teden,  predsednico Agencije za upravljanje naložb (AUKN) Dagmar Komar prosila za termin sestanka, na katerem bi jo seznanila z ugotovitvami preiskovalne komisije o gospodarnosti poslovanja Pošte Slovenije v poslih z družbama Progresija in Zame-tek. "Z obžalovanjem ugotavljam, da s strani agencije ni bilo zaznati posebnega interesa za srečanje. To je presenetljivo in nenavadno, saj ravno v teh dneh nadzorni svet Pošte Slovenije razpravlja o odgovornosti direktorja Hauca pri vodenju Pošte Slovenije," je ob tem dejal Slapnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.