Šoba: "Izbrala sem najboljšo stranko"

Foto: Žurnal24 Šoba v intervjuju razkriva, da bo v nedeljo na referendumu trikrat glasovala pro
Katja Šoba, nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenije in soorganizatorka študentskih demonstracij, se je odločila za vstop v opozicijsko stranko SDS.
Oglej si celoten članek

"Odločila sem se aktivno participirati pri spremembah na boljše in za to izbrala najboljšo stranko," je v intervjuju za spletno stran SDS povedala 27-letna Katja Šoba. "Menim, da smo v krizi vrednot, da se načrtno uvaja razdvajanje, da ljudje živijo čedalje slabše in da se uvaja boj med generacijami. Verjamem, da si zaslužimo več, da si zaslužimo možnost, da naredimo pozitivne premike k boljši državi," dodaja.

Spomnimo, da je profesorica sociologije in geografije Študentski organizaciji Slovenije predsedovala v času, ko je ta organizirala študentske demonstracije, na katerih so nekateri udeleženci parlament obmetavali z granitnimi kockami. Če je na začetku shoda dobesedno hujskala vodljivo množico mladih, je po storjeni materialni škodi vso odgovornost prevalila na policijo.

Glasovala bo proti
Šoba v intervjuju razkriva, da bo v nedeljo na referendumu trikrat glasovala proti. "Kljub temu, da so spremembe potrebne, menim, da si Slovenci zaslužimo boljše in ljudem bolj prijazne reforme, ki v ospredje postavljajo pravice ljudi in zdravorazumske rešitve," pojasnjuje svojo odločitev.

Sicer pa naj bi se SDS v zadnjih mesecih pridružilo kar nekaj novih članov. Med najvidnejšimi je zagotovo pevka Elda Viler, nova člana pa sta tudi fizik Dušan Petrač in ekonomist Ljubo Sirc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.