Socialci ne bi zaznamb

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Pristojnosti. CSD ne bi dajali zaznamb na nepremičnine. Ministrstvo: Pa jih bodo!
Oglej si celoten članek

Nejasno. "Tu je malo zmešnjave. Kdo bo dajal zaznambe na nepremičnine, se ne ve. Menim, da centri za socialno delo (CSD) gotovo ne bomo mogli tega delati," je prepričana Bernarda Škrbič, namestnica direktorja CSD Murska Sobota. Je le ena od številnih strokovnih delavcev, ki menijo podobno.

Prodaja prepovedana

Prejemniki varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči morajo namreč po novem – že ko z vlogo na CSD zaprosijo za enega od omenjenih transferjev – državi dovoliti, da se jim vpiše na nepremičnino. To pomeni, da svoje nepremičnine ne smejo prodati, podariti ali jo kako drugače obremeniti, njihovi svojci pa morajo ob dedovanju državi vrniti prejeto pomoč, če želijo po njih dedovati v celoti.

To bo naloga CSD!

A na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) vztrajajo, da bodo zaznambe morali v zemljiško knjigo dajati kar strokovni delavci CSD. "Pri nas na ministrstvu za delo pripravljamo aplikacijo skupaj z ministrstvom za pravosodje. CSD bodo imeli tudi usposabljanje, da bodo predloge na zemljiško knjigo znali dajati," pravi Barbara Starič Strajnar z MDDSZ.

Tudi Darja Kuzmanič Korva iz Skupnosti CSD Slovenije v tem, da bi CSD na zemljiško knjigo vlagali zaznambe, ne vidi težave, saj so po njenih besedah CSD to doslej že počeli denimo pri tistih, ki jim je občina doplačevala oskrbo v domu za upokojence.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • zic
    07:58 8. Marec 2012.

    20% teh naj vrne denar vse za nazaj!!!

  • 15:46 5. Januar 2012.

    Kakšno zaznabo pa bodo dali na tiste ki nimajo premoženja ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.