Socialni tat bliže zaporu

Foto: Žurnal24 Nekdanji socialni delavec Matjaž Ogorevc se je kot skrbnik polastil stanovanj al
Tožilstvo. 
Zoper goljufivega socialnega delavca tožilstvo uvedlo preiskavo. Grozi mu več let zapora.
Oglej si celoten članek

Sankcije. Zoper nekdanjega socialnega delavca in vršilca dolžnosti direktorja Centra za socialno delo (CSD) Ljubljana-Šiška Matjaža Ogorevca je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani prejšnjo sredo zahtevalo preiskavo, so za Žurnal24 potrdili s tožilstva. Osumljen je zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic, za kar je zagrožena zaporna kazen do pet let, ter poskusa goljufije, za kar je zagrožena kazen zapor do osem let.

Foto: Žurnal24

Niso nedotakljivi
Lucija Šikovec Ušaj, odvetnica enega od varovancev, ki naj bi jih zlorabil Ogorevc, je ob pregledu celotne dokumentacije CSD Šiška ugotovila, da je dejansko oškodovanje varovanca večje, kot je CSD – na podlagi spisa – poročal policistom. Tako sama še vedno išče, kje je večji denarni znesek od najemnin, ki bi jih moral dobiti Ogorevčev varovanec. "Verjamem, da CSD Šiška ni usposobljen za odkrivanje kaznivih dejanj, saj je to delo policije in tožilstva," pravi Šikovec Ušajeva.

"Naša pravnica se zelo trudi, imamo povečan obseg dela; o tem, kar odkrijemo sproti, obvestimo policijo," razlaga direktor CSD Miha Rotar. "Postalo je jasno, da javni birokrati niso in ne smejo biti nedotakljivi v primeru kriminalnih dejanj. Do zdaj žal nimamo takšne prakse, saj se je veliko storilcev pod dežnikom svoje službe pregonu izognilo,” komentira psiholog Matic Munc. Verjetno se bo izkazalo, da so trditve o sramotnem sistemu socialnega varstva resnične in dokazljive, dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.