Socialno ogroženim zastonj

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Država bo prejemnikom socialne pomoči v celoti sofinancirala nakup digitalnih pretvornikov.
Oglej si celoten članek
Digitalni signal bo zamenjal analognega konec leta. Okoli 260 tisoč gospodinjstev bo moralo do takrat kupiti pretvornik ali zamenjati televizor. Tisti, ki sprejemajo TV-signal prek kabelskega omrežja ali IP-televizije, dekoderjev ne potrebujejo, saj za to poskrbi njihov ponudnik storitev.

Država se je namreč zavezala, da bo vsem državljanom, ki so opravičeni plačila RTV-naročnine, omogočila dostop do digitalnih pretvornikov, ki jih bodo potrebovali decembra. Pretvornike bodo potrebovali tisti, ki TV-signal sprejemajo prek hišne ali sobne antene.  

Poslali vprašalnike
Prejemnikom socialne pomoči so na dom poslali okoli 8.200 vprašalnikov, s pomočjo katerih bodo ocenili, koliko sprejemnikov bodo sploh potrebovali. Ocenjujejo, da jih bo od vprašanih med 50 in 60 odstotkov potrebovalo sprejemnike, ki jih bodo kupili prek javnega naročila.   


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.