Sod: glede nadzornikov se ne spreminja nič

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Na Slovenski odškodninski družbi (Sod) opozarjajo, da statuta Luke Koper v delu, ki zadeva občinske predloge za nadzornike, ne bodo spreminjali.
Oglej si celoten članek

Včeraj so koprski mestni svetniki namreč ostro izrazili nasprotovanje menjavi nadzornikov v Luki Koper oz. spremembam statuta, ki bi jim vzele predstavnika lokalne skupnosti v nadzornem svetu podjetja.

V Sodu pojasnjujejo, da spremembe še niso pripravljene  in da jih bodo konkretno pojasnili, ko bodo. "Vsekakor pa je dejstvo, da Sod s spremembami ne želi posegati v število članov nadzornega sveta niti v število predstavnikov zaposlenih," so poudarili.

V tej luči nameravajo v nadzornem svetu Luke ohraniti devet članov, pri čemer bodo tri nadzornike kot predstavnike delavcev v družbi še naprej volili v svetu delavcev družbe.

Sod tudi ne vidi potrebe po spremembi obstoječe določbe statuta, da "enega od šestih članov nadzornega sveta lahko predlaga v izvolitev občina ali občine, na območju katerih leži kopenski del območja pristanišča", saj o tem odločajo lastniki oz. delničarji na skupščini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 01:45 4. September 2013.

    Še enkrat ! Nobenega tehtnega še manj pa LASTNIŠKEGA vzroka ni , da bi občina Koper sploh pogledala čez ograjo …

  • 01:43 4. September 2013.

    Časarja je nastavila baraba Popovićeva !

  • mph
    19:23 3. September 2013.

    Pa ne pozabi Časarja. Pa še in še bi se našlo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.