Sodelovanje, vendar ne združitev z SD

Foto: Žurnal24 Magajna (levo) je dejal, da v programu KS poudarjajo predvsem etične vrednote in
Predsednik SD Borut Pahor in predsednik Krščanskih socialistov (KS) Andrej Magajna sta napovedala sodelovanje med njunima strankama.
Oglej si celoten članek
"Želimo podpisati sporazum o sodelovanju dveh suverenih strank, ki bosta razmislili tudi o tem, ali bodo KS na parlamentarnih volitvah kandidirali na listi SD," je dejal Borut Pahor. Predsednik Krščanskih socialistov (KS) Andrej Magajna je ob tem menil, da bodo sporazum s Socialnimi demokrati podpisali zato, ker so jim od vseh strank po programskih stališčih najbližje.

Ob tem je zanikal, da želijo sodelovati z SD zato, ker jim predvsem v zadnjem času podpora zelo narašča, saj so na neformalni ravni sodelovali že prej, je dejal. Poudaril je še, da njihov cilj ni združitev stranke z SD. " Menimo, da stranka z ohranjeno lastno identiteto, a s skupnim nastopom z SD ubira najboljšo možno pot," je dejal Magajna.

Pri tem je Pahor dodal, da se o sodelovanju pogovarjajo še z nekaterimi drugimi zunajparlamentarnimi strankami. Poudaril je, da si želi v sodelovanju med SD in drugimi strankami predvsem to, da se stranke s sodelovanjem okrepijo, a hkrati ohranijo svojo identiteto. " Sporazum med SD in KS bi bil izrednega pomena tudi za SD," je dejal Pahor in dodal, da bi volivcem tako omogočili, da v skupnem nastopu strank prepoznajo tudi "priložnost zase", saj je sodelovanje dodana vrednost za SD.

Magajna je dejal, da v svojem programu KS poudarjajo predvsem etične vrednote in pravičnost, kar je zelo podobno programu SD. " Iskali smo stranko, ki nam je kot vernikom najbližja in s katero bi šli na volitve," je še dejal Magajna ob naštevanju razlogov za sodelovanje z SD. Ob tem je poudaril sodelovanje KS pri odborih SD, kjer bodo skupaj oblikovali alternativni volilni program za parlamentarne volitve 2008.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.