Sodišče bi zoper poslanko Bojano Muršič sprožilo sodno preiskavo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Jutri bodo poslanci odločali o imuniteti poslanke SD Bojane Muršič, ki je z občinskim denarjem kupila flis jopice za svojo stranko. Sodišče želi zoper njo sprožiti kazenski postopek.
Oglej si celoten članek

Jutri bodo poslanci na nujni seji Mandatno-volilne komisije odločali o imuniteti poslanke Bojane Muršič. Okrožno sodišče v Mariboru od državnega zbora namreč zahteva dovoljenje za začetek kazenskega postopka zaradi suma zlorabe uradnega položaja in suma ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Poslanka SD Bojana Muršič je z občinskim denarjem kupila flis jopice za svojo stranko. Na naročilnici je bilo sicer navedeno, da je za svetniško skupino SD naroča pisarniški in potrošniški material v vrednosti 641,88 evra, po pregledu kodnih številk pa se je izkazalo, da gre poleg pisal še za 30 jopic iz flisa v vrednosti 341,13 evra.

Foto: Saša Despot Bojana Muršič, Dejan Židan Muršičeva je očitke najprej zanikala, šele naknadno pa se je opravičila za dejanja in denar vrnila na občinski račun.

"Obžalujem, da sem v zvezi z naročilom in porabo sredstev svetniške skupine SD Ruše zavajala javnost, medije in stranko SD, za kar se vsem iskreno opravičujem," je v javnem pismu sporočila poslanka, ki je odstopila z mesta podpredsednice DZ in občinske svetnice Občine Ruše, še naprej pa je želela ostati poslanka.

Če bo poslanka pravnomočno obsojena na zaporno kazen, ki je v primeru suma zlorabe uradnega položaja tudi zagrožena, bo lahko tudi ob mandat. Poslancu mandat namreč preneha v primeru, če je v času mandata pravnomočno obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šestih mesecev, razen če državni zbor ne sklene, da lahko opravlja poslansko funkcijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.