Sodišče: Izseliti se morate

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Kmetje in gozdarji. Rezervnega načrta nimajo.
Oglej si celoten članek

“V zvezi s selitvijo KGZ ni sprejeta še nobena odločitev. Pristojne službe ministrstva proučujejo različne možnosti,” so za Žurnal pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Ne predstavljajo si selitve

Že v začetku leta smo poročali, da nad Kmetijsko-gozdarskim zavodom (KGZ) Maribor, ki je v stari stavbi na Vinarski ulici 14, visi tožba države za izpraznitev objekta. Okrožno sodišče v Mariboru pa je pred dnevi ugodilo ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šolstvo, ki je zahtevalo, da omenjeni zavod izprazni prostore. Sodba še ni pravnomočna. Zavod s Stanetom Klemenčičem na čelu se je že pritožil. Če bi sodba postala pravnomočna, bi se morali seliti v 15 dneh. Rezervnega načrta ali lokacije nimajo. “Mi opravljamo specifično dejavnost, tu imamo tudi laboratorije, za katere si niti ne predstavljamo, da bi jih lahko selili kamorkoli. Še vedno se pogajamo z ministrstvom in upamo, da bomo našli skupen jezik,” je pojasnil Klemenčič, ki v tem zavodu vodi nekaj čez 70 ljudi.

Se bodo ministrstva dogovorila?

Spomnimo, objekt na Vinarski ulici je omenjeni zavod prevzel v upravljanje od ministrstva za šolstvo in šport v letu 2006. Istega leta pa je ministrstvo odpovedalo pogodbo KGZ, saj naj bi za ta objekt imelo druge načrte, prav tako pa zavod ni plačeval najemnine. Leta 2007 je država kot lastnica stavbe vložila tožbo za izpraznitev prostorov, KGZ pa je odgovoril z nasprotno tožbo, in sicer so želeli povračilo vlaganj v stavbo. Slednjih naj bi bilo za okoli 800 tisočakov, vendar jim jih sodišče na prvi stopnji ni priznalo. Zaposleni še vedno upajo, da se bosta pristojni ministrstvi (za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter za kmetijstvo in okolje) med seboj dogovorili in da bodo lahko ostali na stari lokaciji pod Piramido, kjer jih obdajajo sadovnjaki in vinogradi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.