Sodišče: Marko Jaklič in soobtoženi niso oškodovali Vzajemne

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zlorabe položajev vseh vpletenih v sumljive posle Vzajemne je Okrožno sodišče v Ljubljani oprostilo.
Oglej si celoten članek

Spomnimo. Nekdanji predsednik uprave Vzajemne Marko Jaklič in nekdanji član uprave Franc Henigman, naj bi bila, kot je bilo zapisano v obtožnici, kriva zlorabe položaja. Odobrila naj bi preplačilo vrednosti postavitve informacijskega sistema; pogodba je bila sklenjena s podjetjem S & T.

Plačilo naj bi potovalo preko omenjene družbe in z njo povezanimi podjetji v tujini, končal pa na računu podjetja M-Kontakt, katerega lastnik je tudi Jaklič, ki je bil tako osumljen tudi pranja denarja.

Pri izvedbi sumljivega posla naj bi sodelovala tudi Klavdij Godnič in Sašo Berger, takrat vodilna v podjetju S & T. Sodišče je vse soobtožene danes torej na prvi stopnji oprostilo.

Pričakovati je pritožbo, predvsem seveda s strani tožilstva, ki je za Jakliča predlagalo slabih pet let zapora in denarno kazen Za Henigmana pa tri leta zapora in denarno kazen. Za tri leta naj bi šla v zapor tudi nekdanja vodilna v podjetju S & T, plačala naj bi tudi denarno kazen. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:12 11. November 2015.

    Sodba v imenu Masleše in Fišerja! ( in rdeče mafije).

  • 12:09 11. November 2015.

    Kot prvo....naj nehajo soditi "v imenu ljudstva", ke r delajo v imenu MAFIJE! Kot drugo.....nobeno presenečenje ob našem nesposobnem in …

  • 12:08 11. November 2015.

    ljudje, pa toliko imate za pljuvati po Odboru 2014 pred sodiščem !!!!!!!!!!!??????????????<br />vam še ni jasno ???????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.