Sodišče tokrat v korist Dela, ne SDS

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Rdeči monopoli ščitijo drug drugega. Sicer pa škandalozna sodba, ki bo šla na EU sodišče," se je stranka SDS odzvala na odločitev višjega sodišča v primeru, ko je SDS tožilo Delo zaradi objave članka.
Oglej si celoten članek

Sporen je bil članek Dejana Karbe iz leta 2009 z naslovom Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč pri njegovi stranki SDS. Stranka je zahtevala 300.000 evrov odškodnine, javno opravičilo in objavo sodbe.

Okrožno sodišče je novembra lani  presodilo, da mora Delo plačati 10.000 evrov odškodnine in se opravičiti. Višje sodišče je zdaj presodilo v korist Dela, SDS pa mora časopisni hiši povrniti dobrih tisoč evrov stroškov pritožbenega postopka.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.