Sodišče zamrznilo Maksimo Holding

Foto: Žurnal24 Sedež Maksime Holding na Parmovi ulici v Ljubljani. (Foto: Dejan Mijovič)
Maksima Holding v prihodnjih treh mesecih ne sme prodajati ali zastavljati vrednostnih papirjev, ki jih ima v lasti.
Oglej si celoten članek

Tako je sklenilo Okrožno sodišče v Ljubljani, odločitev pa je sprejeta na predlog državnega tožilstva, ki proti nekdanjemu šefu Istrabenza Igorju Bavčarju vodi predkazenski postopek za začasno zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi, ki naj bi jo Bavčar pridobil kot večinski lastnik družbe FBI Investicije.

Ta ima v lasti 78 odstotkov Maksime, ki je aprila lani razglasila insolventnost ter je v postopku prisilne poravnave. Maksima ima v lasti tudi 22,04 odstotka Istrabenza.

V Maksimi Holding so že napovedali pritožbo zoper sklep, saj premoženje, ki ga sklep blokira, ni bilo pridobljeno s strani Bavčarja, "prav tako pa premoženje družbe ne predstavlja premoženja delničarjev, temveč je od premoženja delničarjev ločeno“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.