Sodišče zavrnilo Dimičevo?

Ustavno sodišče naj bi zavrnilo predlog odvetniške pisarne Čeferin, da se začasno zadrži izvajanje domnevno spornih členov protikorupcijske zakonodaje v primeru Simone Dimic.
Oglej si celoten članek

Kot poroča portal pozareport.si naj bi ustavno sodišče zavrnilo predlog Simone Dimic in njene odvetniške pisarne, da se zadrži izvajanje "spornih" členov Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Ustavno sodišče slednjega še ni uradno potrdilo.

Spomnimo, Simona Dimic bi morala biti v sredo zaslišana pred Komisijo za preprečevanje korupcije, a na zaslišanje ni prišla. V skladu z dogovorom z  odvetnikom Petrom Čeferinom se zaslišanja ni udeležila, so pa iz odvetniške družbe Čeferin komisiji poslali dopis, v katerem jih obveščajo o vloženem predlogu za ustavno presojo zaradi postopanja komisije do Simone Dimic. Kot je v sredo dejal predsednik komisije Goran Klemenčič, ima Dimičeva do tega vso pravico. Je pa "očitno splahnela" njena pripravljenost na sodelovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.