Sodišče zavrnilo Kanglerjevo prošnjo

Foto: Fotosmedia
Foto: Fotosmedia
Okrajno sodišče naj bi zavrnilo prošnjo Franca Kanglerja za alternativno prestajanje sedemmesečne zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Zoper sklep se bo njegov zagovornik Marko Bošnjak pritožil, če bo višje sodišče pritožbo zavrnilo, pa bo moral Franc Kangler v zapor.

Obsodba nekdanjega mariborskega župana Kanglerja je februarja postala pravnomočna, ko je višje sodišče v Mariboru potrdilo odločitev okrajnega sodišča.

Sodišče je odločilo, da je Kangler storil kaznivo dejanje, s tem ko je izrabil svoj položaj in posredoval pri dodelitvi občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita. Ta ga je uradno prejela kot članica sveta invalidov, čeprav je bila v ta svet imenovana šele dan po objavi razpisa za dodelitev stanovanj.

Kanglerjev zagovornik je po poročanju medijev sodišču predlagal, naj obsojencu zaporno kazen nadomesti z delom v splošno korist, hišnim zaporom ali tako imenovanim zaporom ob koncih tedna.

Zaradi pravnomočno izrečene zaporne kazni je Kangler ostal tudi brez položaja državnega svetnika. Tako je na tajnem glasovanju državni svet odločil sredi marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:40 8. April 2014.

    No spet ti, jebala te udba, gnoj naj gre v zapor, tebe bi sigurno poslali na DOB z udbo ali …

  • 20:59 7. April 2014.

    Tudi sodno vejo oblasti ima udba v svojih rokah,

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.