Sodišče zavrnilo Laščane

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo Laščanov o odložitvi odločbe Urada RS za varstvo konkurence, potem ko je ta v torek začasno prepovedal preknjižbo delnic Mercatorja.
Oglej si celoten članek

Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo Pivovarne Laško, da izda začasno odredbo, s katero bi odložila izvršitev odločbe Urada za varstvo konkurence (UVK), ki je v torek Laščanom začasno prepovedal preknjižbo delnic Mercatorja, je poročal Radio Slovenija. Enake omejitve je UVK izrekel tudi za banke NLB, NKBM, Abanko Vipa, Banko Celje, Gorenjsko banko in Banko Koper.

Prekinili sejo
Prav zaradi odločitve UVK so nadzorniki Pivovarne Laško v torek tik pred glasovanjem o morebitni prodaji lastniškega deleža v Mercatorju prekinili sejo in tudi po njenem nadaljevanju v petek se še vedno niso odločili glede prodaje 23,34-odstotnega deleža v Mercatorju hrvaškemu Agrokorju, ki naj bi svojo ponudbo podaljšal do sredine prihodnjega tedna. Prvi mož Laškega Dušan Zorko je pojasnil, da Pivovarna Laško čaka, da sporazum o prodaji Mercatorja podpiše več kot polovica njegovih lastnikov.

Agrokor, ki je edini ponudnik za delež Pivovarne Laško v Mercatorju, za te delnice ponuja po 221 evrov. Hrvaški živilsko-trgovski velikan je ponudbo v petek podaljšal, po neuradnih informacijah do prihodnje srede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.