Sodni izvedenci iščejo krivca

Foto: Žurnal24 Mitja Bervar, ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana, upa, da bo prva predstava
Prenova Opere bo stala 43 milijonov evrov, prva predstava bo spomladi 2011.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za kulturo (MK) še ne vedo, kdo je kriv in zakaj je junija med prenovo SNG Opere in baleta Ljubljana podtalnica vdrla v kletne prostore in poškodovala steno odrskega stolpa: “Razloge in krivca sodni izvedenci še ugotavljajo.” Zato tudi ne vedo, kdo bo plačal stroške sanacije in kolikšni bodo. Verjetno jih bo krilo ministrstvo, znašali pa naj bi dober milijon evrov.

Težave za ravnatelja Opere
Zaradi sanacije tudi prenova ne bo končana do novembra. Kako dolgo bo še trajala, na MK ne morejo napovedati, zatrdili so le, da bo zagotovo končana naslednje leto.

Mitja Bervar, ravnatelj Opere, pravi, da imajo težave, ker se bo sezona začela šele spomladi naslednje leto. Povedal je, da je po navadi v operno-baletnih hišah vse organizirano za dve leti vnaprej. “Predstavljajte si, kako je to v hiši, kjer se razmere spreminjajo iz tedna v teden. Ob tem je seveda treba na oder postaviti predstave, ki so na taki kakovostni ravni, kot jo obiskovalci pričakujejo od nacionalne operno-baletne hiše,” dodaja Bervar. Premierna predstava bo Ljubezen kapital Janija Goloba in Vinka Möderndorferja, ki so jo izbrali na natečaju za otvoritveno delo.

Še zadnje ureditve
Sicer pa je del prenove končan, zdaj morajo še polakirati parket, prepleskati stene, urediti okolico in podobno, so povedali na MK. Po njihovih zagotovilih je prenova z novim prizidkom do zdaj stala 42,7 milijona evrov. Ministrstvo bo tudi uredilo ribnik v Tivoliju, kar je izravnalni ukrep, ker so posekali zaščiteno rdečelistno bukev ob Operi, kjer so zgradili prizidek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.