Sodni izvedenec je že pregledal in zbral izvide

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Peter Rakovec odhaja iz Izole. Poglobil se je v vse zdravniške izvide nekdanjega šefa Istrabenza. Preveril pa je med drugim tudi zakaj bi moral Bavčar na nujno operacijo. Sodišče pa Bavčarju ni preložilo prestajanja kazni.
Oglej si celoten članek

Sodni izvedenec medicinske stroke Peter Rakovec je v preteklih dveh urah pregledal nekdanjega šefa Istrabenza Igorja Bavčarja,  ki so ga prejšnji teden sprejeli na zdravljenje v zasebni zdravstveni center Medicor v Izoli, kjer trenutno čaka na nujno operacijo, ki naj bi jo izvedli že v prihodnjih dneh.

"Pregled je zaključen. Opravil sem osebni pregled pacienta in pregledal medicinsko dokumentacijo. Zdaj me čaka pisanje poročila oziroma odgovorov na vprašanja sodišča, ki jih moram oddati nemudoma oziroma najkasneje do jutri," pojasnjuje Rakovec za Žurnal24.

O tem, kakšno je trenutno zdravstveno stanje Bavčarja, pa bo najprej obvestil sodišče, pravi.

Direktorica Medicorja Metka Zorc za pojasnila ni bila dosegljiva, kljub večkratnim poskusom, da bi z njo vzpostavili stik.

Izvedenec si je vzel čas za temeljit pregled

Rakovca je v Izolo poslalo ljubljansko okrožno sodišče, ki je medtem že tretjič odločilo enako o Bavčarjevi prošnji za preložitev prestajanja zaporne kazni.

"Sodišče je prošnjo za odlog prestajanja kazni zapora zavrnilo. Glede na prejeta dodatna obvestila je sodišče izvedencu, ki je v tem postopku že postavljen, odredilo dodatno preverjanje zdravstvenega stanja obsojenca. Po prejetju njegovega mnenja bo sodišče sprejelo odločitev o nadaljnjih ukrepih glede izvršitve zaporne kazni," poudarjajo na sodišču.

Potem, ko je sodišče pred skoraj dvema tednoma zavrnilo njegovo drugo prošnjo naj se mu začetek prestajanja kazni za še nekaj časa odloži, je na dan, ko bi se moral Bavčar zglasti v zaporu na sodišče poslal še eno prošnjo. Sodišče je argumente oziroma razloge, ki jih je Bavčar navedel v prošnji zavrnilo. Neuradno naj bi Bavčar v prošnji za preložitev kazni navedel večinoma podobne razloge, kot jih je sodišče nedavno že zavrnilo.

Hkrati pa naj bi navedel tudi nove okoliščine, zaradi katerih naj bi bilo njegovo življenje resno ogroženo. Ravno zato naj bi se sodišče odločilo, da v Izolo pošljejo izvedenca, ki je moralo Bavčarja podrobno pregledati.

Ko sodišče prejme odgovore, ki jih je zahtevalo od izvedenca, jih bo najprej podrobno preučilo, nato pa določilo ukrepe, s katerimi bodo zagotovili, da Bavčar začne prestajati kazen. Oziroma odločilo, na kakšen način bo Bavčar prestajal kazen, da njegovo zdravje ne bo ogroženo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 18:28 4. Februar 2015.

    Slovenci bojte se, nikar ne hodite okrog ponoči, saj vas lahko ugrabijo in porabijo za rezervne dele. Baučunka namreč že …

  • 18:24 4. Februar 2015.

    čimprej tem bolš, bo vsaj manj stroškov z njima!

  • 18:21 4. Februar 2015.

    Samo dve možnosti mu je potrebno ponuditi: zapor ali britof. Denar in vso njegovo in podarjeno lastnino bi mu morali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.