Sodni postopek se nadaljuje

Foto: Žurnal24 anton rop
Sodni postopek proti nekdanjemu premieru Antonu Ropu, ki ga je sprožil premier Janez Janša, se z Okrožnega seli na Okrajno sodišče v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Iz odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič, ki zastopa premiera Janeza Janše v primeru afere Rop-Janša, so sporočili, da se sodni postopek proti Anonu Ropu nadaljuje. ˝Sodni postopek je v teku. Okrožno sodišče je izdalo sklep, s katerim je zadevo odstopilo v reševanje Okrajnemu sodišču v Ljubljani. O pristojnosti bo odločilo Višje sodišče v Ljubljani. Po odločitvi sodišča se bo postopek nadaljeval z vročitvijo tožbe toženi stranki˝, je glede postopka dejala odvetnica Nina Zidar Klemenčič.

Povod za spor Piranski zaliv
Spomnimo, da je Janez Janša avgusta vložil civilno tožbo proti nekdanjemu predsedniku vlade Antonu Ropu zaradi njegove izjave, da obstajajo prisluhi Sove v zvezi z dogajanji v Piranskem zalivu, iz katerih naj bi bilo razvidno, da sta se Janša in hrvaški premier Ivo Sanader dogovarjala za incidente. Po prepričanju odvetniške pisarne se Janez Janša s hrvaškim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem ali komerkoli drugim nikoli ni dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu. Toženec Anton Rop pa po njihovem mnenju tudi ni mogel razpolagati z nikakršnimi verodostojnimi dokumenti ali verodostojnimi informacijami, na podlagi katerih bi lahko sklepal, da je to, kar je izjavil, resnično. Slednje Rop vse to zanika in se za izrečene izjave nikoli ni upravičil, kar bi sicer lahko ustavilo sodni postopek zoper njega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.