Sodnica se je policistom predstavila z lažnim imenom

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednica murskosoboškega sodišča se je ob policijski raciji možem postave predstavila z lažnim imenom.
Oglej si celoten članek

V četrtek, 28. avgusta, so murskosoboški policisti na podlagi prijave posredovali v enem izmed lokalov v mestu, ki je deloval preko obratovalnega časa in sosesko motil s preglasno glasbo.

Policisti so v lokalu med drugim popisali goste in naknadno ugotovili, da dve osebi nista podali svojih resničnih podatkov. Po pisanju portala sobota.info se je z lažnim imenom predstavila tudi predsednica murskosoboškega sodišča, Darinka Pušenjak. Predstavila se je z imenom svoje nekdanje sodelavke, ki je danes že v pokoju, stanuje pa v isti ulici, kot predsednica sodišča.

Pušenjakova sicer dejanje obžaluje, pravi, da se je opravičila tudi policiji in da bo takoj, ko ga bo prejela, plačala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o osebnem imenu. Globa znaša dobrih 200 evrov. 

Predsednica sodišča še prosi, da to ne zamaja ugleda sodnika in sodišča. Gre sicer za hud prekršek človeka na takšnem delovnem mestu; kako bodo, če bodo, ukrepali na pristojnih institucijah? Odgovore še pričakujemo.

Za zdaj smo odgovor prejeli iz vrhovnega sodišča, ki nas z vprašanji preusmerja na murskosoboško okrožno sodišče. Pušenjakova je namreč predsednica tamkajšnjega okrajnega sodišča, ki je organizacijska enota okrožnega. "Vrhovno sodišče z dogodkom, ki ga navajate, sicer ni seznanjeno, zato v tem trenutku zadeve vsebinsko ne more komentirati," še piše v odgovoru.

Ukrepi bodo potrebni

"Takšno ravnanje zagotovo ni v skladu s kodeksom sodniške etike," pravi predsednica sodniškega društva Janja Roblek. "Gre za dejanje, ki naj bi bilo sodnikom tuje. Če kdo, potem smo sodniki tisti, ki moramo s svojim ravnanjem in življenjem zunaj sodišča ravnati tako, da varujemo ugled sodniške službe. Ravnanje te sodnice k temu zagotovo ni prispevalo. Zelo milo rečeno."

Roblekova nadaljuje, da bo sicer potrebno s strani sodnice pridobiti poročilo o dogodku, na podlagi tega videti, za kaj je dejansko šlo, kakšno je bilo konkretno dejanje in potem ustrezno ukrepati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 20:00 19. September 2014.

    Si predstavljate, da bi na primer prišlo do kakšne tragedije, in bi kot priča takole "namočila" nekoga drugega.

  • 18:42 19. September 2014.

    Tudi to se dogaja samo v Sloveniji! SRAMOTA!

  • 17:49 19. September 2014.

    Napaka, predstavila bi se normalno in pustils policijo, da opravi po predpisih. Lastnik lokala je odgovoren.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.